ANUNT EXAMEN DE PROMOVARE

Avand in vedere prevederile Hotararii nr.1027 din 11.11.2014 pentru modificarea si completarea Regulamentului –cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr.286/2011

CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL BUZAU organizeaza examen de promovare pentru postul de economist grad II intr-un grad de nivel imediat superior in cadrul compartimentului Financiar-Contabilitate-Resurse umane – proba scrisa, in ziua de 20 ianuarie 2015 la sediul institutiei din localitatea Buzau, judetul Buzau, Bld.Maresal Al.Averescu , nr.10 .

Examenul se va organiza, dupa cum urmeaza:

 1. In data de 20.01.2015 , ora 10,00 – proba scrisa, care consta intr-o lucrare ce va contine raspunsuri la subiectele de examen desprinse din bibliografia prezentata mai jos.Punctajul obtinut va fi de minim 50 de puncte dintr-un maxim de 100 de puncte la proba scrisa.

Tematica:

 1. Elaborarea, aprobarea, executia si incheierea executiei bugetului institutiilor publice.
 2. Organizarea contabilitatii patrimoniului la institutiile publice;registrele de contabilitate; situatiile financiare: structura, corelatii.
 3. Evidenta bugetara la institutiile publice.
 4. Clasificarea indicatorilor privind finantele publice.
 5. Inventarierea patrimoniului; reguli comune privind efectuarea inventarierii,evaluarea rezultatelor inventarierii .
 6. Incadrarea si salarizarea personalului din sectorul bugetar.
 7. Achizitiile publice de bunuri si servicii.

Bibliografia: 

 • G. nr.11/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Tineretului si Sportului cu modificarile si completarile ulterioare
 • Regulamentul de organizare si functionare a Clubului Sportiv Municipal Buzau
 • Legea nr.82/1991 privind Legea contabilitatii , republicata, cu modificarile si completarile ulterioare
 • Legea 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare
 • Ordinul ministrului finantelor nr.1025/2005 pentru aprobarea clasificatiei indicatorilor privind finantele publice
 • Legea 571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare
 • Legea nr.69/2000 privind educatia fizica si sportul cu modificarile si completarile ulterioare
 • Legea 53/2003 (Codul muncii) cu modificarile si completarile ulterioare
 • G. nr.250/1992 privind concediul de odihna cu modificarile si completarile ulterioare
 • Hotarare nr.1027/2014 pentru modificarea si completarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, aprobat prin H.G.nr.286/2011
 • G.nr.1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportiva cu modificarile si completarile ulterioare
 • M.F. nr.2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de active si de pasiv cu modificarile si completarile ulterioare
 • Decretul nr.209/1976 privind Regulamentul operatiunilor de casa cu modificarile si completarile ulterioare
 • Ordin nr.1792/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice privind angajarea,lichidarea,ordonantarea si plata cheltuielilor institutiilor publice,precum si organizarea, evidenta si raportarea angajamentelor bugetare si legale cu modificarile si completarile ulterioare.
 • Ordinul nr.1917/2005 pentru aprobarea Normelor metodoligice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice, Planul de conturi pentru institutiile publice si instructiunile de aplicare a acestuia, cu modificarile si completarile ulterioare
 • U.G. nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, cu modificarile si completarile ulterioare
Posted in CSM

ISTORIC CSM BUZAU – 01.07.1971 – 01.07.2009

Unitate reprezentativa pentru sportul de performanta buzoian, Clubul Sportiv Municipal Buzau a implinit la data de 01 iulie 2009, 38 de ani de existenta, timp in care a inscris in istoria sa numeroase succese de prestigiu pe plan national si international.

Infiintat sub denumirea de Clubul Sportiv Municipal GLORIA Buzau, unitatea nou constituita a pornit pe anevoiosul drum al performantei sportive cu sectii de box, fotbal, handbal si lupte, avandu-l ca presedinte pe prof. Radu Oprea, in prezent fiind pensionar.

In decursul anilor au fost infiintate sectiile de atletism, rugby, tenis de masa, gimnastica si modelism.

La data de 1 martie 1973 s-a constituit FC GLORIA Buzau, al doilea club de fotbal din provincie, dupa cel din Pitesti, prin desprinderea sectiei de fotbal de la CSM Gloria.

Prin aceasta decizie, prof. Radu Oprea a fost numit presedinte la FC Gloria, iar la CSM Gloria prof. Valerian Frasineanu.

Incepand cu data de 1 februarie 1982, CSM Gloria si-a schimbat denumirea in Clubul Sportiv Municipal Buzau, al carui director este, din toamna anului 1996, Mircea Chisling, fostul director al DJTS Buzau.

Incepand din anul 2001, CSM functioneaza ca institutie publica aflata in subordinea Agentiei Nationale pentru Sport, finantata din venituri extrabugetare si din alocatie de la bugetul de stat si are ca obiect de activitate performanta, selectia si participarea la competitii interne si internationale.

In cartea traditiilor clubului vor ramane consemnate la loc de cinste, cifrele care marcheaza succesele sportivilor de la CSM : participarea la 26 de Campionate Mondiale, unde au cucerit 23 de medalii (3-6-14) si 17 locuri IV-VI, la 56 de Campionate Europene, unde au urcat de 39 de ori pe podium (7-10-22) si de 28 de ori s-au clasat pe pozitiile IV-VI, la 53 de Campionate Balcanice unde au castigat 93 de medalii si 801 Campionate Nationale, unde au obtinut 962 de medalii dintre care 307 titluri de campion.

Nivelul de pregatire si talentul multor sportivi, daruirea si abnegatia cu care au luptat pentru realizarea unor performante valoroase, au facut ca, in decursul anilor peste 134 sportivi sa fie selectionati in loturile nationale de seniori, tineret, juniori si cadeti, aproape jumatate dintre ei reprezentand tara in competitiile internationale oficiale.

Ca un semn de pretuire a performantelor realizate si al rodnicei activitati desfasurate in decursul anilor, 14 sportivi ai clubului au primit titlul de ,,Maestru al sportului “si 4 de ,,Maestru emerit al sportului “.

La victoriile si succesele clubului, in cei 38 de ani de existenta, un insemnat aport l-au adus cei 38 de antrenori si profesori care, prin munca lor perseverenta, au contribuit la ridicarea nivelului performantelor sportive, dintre acestia detasandu-se Augustin Harjoi, Ionel Pororo, Alexandru Medvediuc, Angelus Vaduva (atletism), Constantin Voicilas, Costel Burlacu, Alexandru Dosoftei (box), Ion Balea (handbal), Stefan Isfache, Marian Voicu, Florin Buga (lupte libere), Lucian Sercaianu (modelism), Alexandru Ionescu (rugby), Emilian Bacioiu Mircea Dinu, Badea Danut si Ninel Poteras (tenis de masa).

Semnificativ este si faptul ca o mare parte dintre actualii antrenori ai clubului provin din randul fostilor sportivi de la CSM, care au adaugat calitatilor de performeri si pe cele de pedagogi.

In cei 38 de ani de existenta, un numar de 63 de sportivi ai clubului au fost nominalizati in clasamentele anuale ale celor mai buni sportivi ai judetului, unde au urcat pe podium de 74 de ori (29-26-19), printre ,,abonati “ numarandu-se Nicolae Negru (9), Cristian Stefanescu (8), Iulia Rascanu (7), Florin Ionita (4), Medina Tudor (4), Marian Iordache (4), Florin Buga (8), Bogdan Dinu (6), Camelia Negrea (4), Ovidiu Ionescu (4), Florica Sercaianu (6), Duta Steluta (4), Nica Ovidiu (4).

In decursul anilor au urcat pe podium la Campionatele Mondiale si Europene : Negru Nicolae, David Andreea, Voicu Mihaita (atletism), Macovei Ion, Negrea Camelia, Dinu Bogdan, Duta Stela, Stanga Catalina (box), Prefit Ionut, Radu Emanuel, Ionita Florin (lupte libere), Sercaianu Lucian, Sercaianu Florica, Nica Ovidiu, Musat Ovidiu, Oprea Robert (modelism), Pop Beatrice, Mihai Lorena, Badea Danut, Romanescu Cristinel, Riscanu Iulia, Roxana Istrate (tenis de masa).

Prin rezultatele obtinute si colaborarea foarte buna cu mass-media locala, CSM Buzau si-a creat o imagine favorabila, intrand definitiv in limbajul sportiv cotidian la nivel local si national.

ATLETISM

Infiintata la data de 05 februarie 1974, sectia de atletism a fost nominalizata in decursul anilor, ca fiind de nivel national sau international, avand in palmares participarea la 5 Campionate Mondiale, 12 Campionate Europene si 24 Campionate Balcanice, unde au obtinut 36 de medalii (19-8-9), iar la Campionatele Nationale au cucerit 160 de medalii din care 52 de titluri de campion, iar 26 de atleti au facut parte din loturile nationale, 3 dintre ei devenind ,,Maestri ai sportului “.

BOX

Pentru boxerii Clubului Sportiv Municipal Buzau primul gong a sunat cu 36 de ani in urma, confruntandu-se din start cu o frecventa fluctuatie de cadre tehnice si lipsa de rezultate, sectia a fost nevoita sa ,,abandoneze “ in anul 1974, reluandu-si activitatea dupa o pauza de noua ani.

In cei 27 de ani de existenta sportivii sectiei de box au participat la 8 Campionate Mondiale, unde au obtinut 8 medalii (1-1-6), la 7 Campionate Europene, unde au castigat 5 medalii (2-1-2) si doua Campionate Balcanice, unde au cucerit 2 medalii de bronz.

La Campionatele Nationale, zestrea boxerilor numara 96 de medalii (29-30-37), iar un numar de 23 de pugilisti au fost convocati la diferite loturi nationale.

GIMNASTICA

Constituita in luna ianuarie 2003, cu scopul de a sprijini material si financiar o parte dintre gimnastii de la Clubul Sportiv Scolar, sectia are deja in palmares 20 medalii, la Campionatele Nationale de copii si juniori, obtinute de cei opt sportivi care au dubla legitimare cu Clubul Sportiv Municipal Buzau.

Sectia nu are inca angajat un antrenor retribuit.

LUPTE LIBERE

Fondata in toamna anului 1971, sectia de lupte s-a dovedit in decursul anilor cea mai productiva, reprezentantii acesteia fiind prezenti la 7 Campionate Mondiale, unde au obtinut o medalie de aur si 4 locuri IV-VI, la 13 Campionate Europene, unde au cucerit trei medalii (0-1-2) si cate un loc IV si VI, la 6 Campionate Balcanice, unde s-au urcat de 10 ori pe podium (4-4-2).

Un numar de 28 de luptatori au fost componenti ai loturilor nationale, iar timp de 18 ani, sectia a fost nominalizata ca fiind de nivel international.

La Campionatele Nationale, zestrea sectiei numara 163 de medalii (64-50-49).

MODELISM

In cei aproape sapte ani de existenta sportivii sectiei au participat la 5 Campionate Mondiale, unde au obtinut 11 medalii (1-3-7), la 3 Campionate Europene de unde s-au intors cu 10 medalii (1-3-6), la 6 editii ale Cupei Mondiale la rachetomodele unde au cucerit 3 medalii (2-0-1).

De la cele sapte editii ale Campionatelor Nationale de rachetomodele, la care au participat elevii antrenorului emerit Lucian Sercaianu s-au intors cu 163 de medalii (60-48-55).

Un numar de 16 sportivi au reprezentat tara la competitiile internationale oficiale, opt dintre ei fiind ,,Maestrii Emeriti ai Sportului “ iar patru ,,Maestrii ai Sportului “.

TENIS DE MASA

Sunt 34 de ani de cand istoria miscarii sportive buzoiene consemneaza eforturile si frumoasele rezultate obtinute de tenismenii clubului, atat in activitatea competitionala interna cat si in intrecerile internationale.

Cu 223 de medalii, dintre care 56 de aur, obtinute la Campionatele Nationale, tenismenii au devenit cei mai productivi la ,,interne “.

Pe plan extern sectia se mandreste cu faptul ca in decursul anilor, 13 sportivi au participat la 20 de Campionate Europene unde au obtinut 9 medalii (1-4-4), la 15 Campionate Balcanice unde si-au adjudecat 27 de trofee (6-7-14), iar un numar de 45 de tenismeni au cochetat cu loturile nationale.

RUGBY

Sectia a functionat in cadrul clubului in editia 1976/1977 a Diviziei A, retrogradand in esalonul secund, sub indrumarea antrenorului Alexandru Ionescu ,,Bizonul “.

In urmatoarea editie de campionat, echipa a fost preluata de A.S. Rapid Buzau.

HANDBAL

Echipa feminina a jucat timp de sase campionate (1971-1977) in Divizia B, avandu-i ca antrenori pe prof. Ion Balea, Traian Ene si Tudorel Voicu.

Situatia rezultatelor obtinute la competitiile interne si internationale oficiale in 2009

A. CAMPIONATE MONDIALE

Nr crt

NUMELE SI

PRENUMELE

Ramura

Ctg /varsta

PROBA

Locul

OBS

1

PANAET ADELINA

Atletism

Jun.2

2.000 m.obst.

9

 

2

MOISE IONUT

Lupte libere

Jun.

66 kg.

p.T1

 

B. CAMPIONATE EUROPENE

Nr crt

NUMELE SI

PRENUMELE

Ramura

Ctg. /varsta

PROBA

Locul

OBS

1

NICA ALEXANDRU

Modelism

Jun.

Rachetomodele

1

 

2

NICA ALEXANDRU

Modelism

Jun.

Rachetomodele

1

 

3

NICA ALEXANDRU

Modelism

Jun.

Rachetomodele

2

 

4

DUTA STELUTA

Box

Sen.

46 kg.

3

 

5

MOISE IONUT

Lupte libere

Jun.

66 kg.

3

 

6

CSM BUZAU

Modelism

Sen.

Echipe, cls.S7

3

 

7

CSM BUZAU

Modelism

Sen.

Echipe, cls.S1B

3

 

8

ISTRATE ROXANA

Tenis masa

Cad.

Echipe

3

 

9

NICA ALEXANDRU

Modelism

Sen.

Cls.S1A

4

 

10

SERCAIANU FLORICA

Modelism

Sen.

Echipe cls.S5C

4

 

11

FRUMUZ CRISTIANA

Atletism

Tin.

5.000 m.

15

 

12

MANZALA MADALIN

Lupte libere

Cad.

54 kg.

13

 

13

DINU GEORGE

Box

Tin.

+91 kg.

p.T1

 

14

DINCA GABRIELA

Box

Sen.

57 kg.

p.T1

 

15

ISTRATE ROXANA

Tenis masa

Cad.

Simplu

17

 

C. CAMPIONATE BALCANICE

Nr crt

NUMELE SI

PRENUMELE

Ramura

Ctg /varsta

PROBA

Locul

OBS

1

FRUMUZ CRISTIANA si DAVID ANDREEA

Atletism

Tin.

Cros echipe

1

 

2

ISTRATE ROXANA

Tenis masa

Cad.

Echipe

1

 

3

PANAET ADELINA

Atletism

Jun.2

2.000 m.obst.

1

 

4

FRUMUZ CRISTIANA

Atletism

Tin.

Cros

3

 

5

GHITA IONUT

Atletism

Tin.

Cros echipe

3

 

6

ISTRATE ROXANA

Tenis masa

Cad.

Simplu

3

 

7

ISTRATE ROXANA

Tenis masa

Cad.

Dublu

5

 

8

ISTRATE ROXANA

Tenis masa

Cad.

Dublu mixt

5

 

9

DAVID ANDREEA

Atletism

Tin.

Cros

6

 

10

GHITA IONUT

Atletism

Tin.

Cros

11

 

D. CAMPIONATE NATIONALE

Nr crt

NUMELE SI

PRENUMELE

Ramura

Ctg /varsta

PROBA

Locul

OBS

1

PANAET ADELINA

Atletism

Jun.2

2.000 m.obst.

1

 

2

FRUMUZ CRISTIANA

Atletism

Sen.

Alerg.montana

1

 

3

CSM BUZAU

Sen.

Echipe fete

1

 

4

DUTA STELUTA

Box

Sen.

46 kg.

1

 

5

DINU GEORGE

Box

Tin.

+91 kg.

1

 

6

SERCAIANU LUCIAN

Modelism

Sen.

Cls. S1B

1

 

7

SERCAIANU FLORICA

Modelism

Sen.

Cls. S3A

1

 

8

SERCAIANU FLORICA

Modelism

Sen.

Cls. S4B

1

 

9

CSM BUZAU

Modelism

Sen.

Echipe cls.S1B

1

 

10

CSM BUZAU

Modelism

Sen

Echipe cls.S3A

1

 

11

CSM BUZAU

Modelism

Sen.

Echipe cls.S4A

1

 

12

CSM BUZAU

Modelism

Sen.

Echipe cls.S6A

1

 

13

CSM BUZAU

Modelism

Sen.

Echipe cls.S7

1

 

14

CSM BUZAU

Modelism

Jun.

Echipe cls.S1A

1

 

15

CSM BUZAU

Modelism

Jun.

Echipe cls.S4A

1

 

16

NICA ALEXANDRU

Modelism

Jun.

Cls.S1A

1

 

17

NICA ALEXANDRU

Modelism

Jun.

Cls.S4A

1

 

18

IONESCU OVIDIU

Tenis masa

Sen.

Simplu

1

 

19

IONESCU OVIDIU

Tenis masa

Sen.

Dublu mixt

1

 

20

ISTRATE ROXANA

Tenis masa

Jun.

Dublu

1

 

21

RADUCAN MARIANA

Box

Sen.

46 kg.

2

 

22

DINU GEORGE

Box

Sen.

+91 kg.

2

 

23

DUTA ROXANA

Atletism

Tin.

10.000 m.

2

 

24

GHITA IONUT

Atletism

Tin.

10.000 m.

2

 

25

FRUMUZ CRISTIANA

Atletism

Tin.

3.000 m.obst.

2

 

26

GHITA IONUT

Atletism

Sen.

Alerg.montana

2

 

27

MANZALA MADALIN

Lupte libere

Cad.

54 kg.

2

 

28

MANZALA FLORENTIN

Lupte libere

Cad.

58 kg.

2

 

29

SOARE IULIAN

Tenis masa

Jun.

Dublu

2

 

30

IONESCU OVIDIU

Tenis masa

Sen.

Dublu

2

 

31

KRAUSE MARIAN

Modelism

Sen.

Cls.S1B

2

 

32

SERCAIANU LUCIAN

Modelism

Sen.

Cls.S3A

2

 

33

NICA OVIDIU

Modelism

Sen.

Cls.S6A

2

 

34

SERCAIANU FLORICA

Modelism

Sen.

Cls.S7

2

 

35

NICA OVIDIU

Modelism

Sen.

Cls.S9A

2

 

36

NEDELCU FLORIN

Modelism

Jun.

Cls.S1A

2

 

37

NEDELCU FLORIN

Modelism

Jun.

Cls.S4A

2

 

38

CSM BUZAU

Modelism

Sen.

Echipe cls.S5C

2

 

39

CSM BUZAU

Modelism

Sen.

Echipe cls.S9A

2

 

40

CSM BUZAU

Modelism

Jun.

Echipe cls.S6A

2

 

41

CSM BUZAU

Modelism

Jun.

Echipe cls.S9A

2

 

42

FRUMUZ CRISTIANA

Atletism

Sen.

3.000 m.obst.

3

 

43

PANAET ADELINA

Atletism

Jun.

800 m.

3

 

44

NEGREA CAMELIA

Box

Sen.

51 kg.

3

 

45

DINCA GABRIELA

Box

Sen.

57 kg.

3

 

46

DOAGA ALINA

Box

Jun.

57 kg.

3

 

47

GHEORGHE VANDAM

Box

Jun.

54 kg.

3

 

48

MOISE IONUT

Lupte libere

Jun.

66 kg.

3

 

49

MANZALA MADALIN

Modelism

Jun.

Usoara

3

 

50

SERCAIANU FLORICA

Modelism

Sen.

Cls.S1B

3

 

51

SERCAIANU FLORICA

Modelism

Sen.

Cls.S4A

3

 

52

SERCAIANU LUCIAN

Modelism

Sen.

Cls.S5C

3

 

53

KRAUSE MARIAN

Modelism

Sen.

Cls.S6A

3

 

54

NICA OVIDIU

Modelism

Sen.

Cls.S7

3

 

55

ANTONESCU VLADUT

Modelism

Jun.

Cls.S3A

3

 

56

CSM BUZAU

Modelism

Sen.

Echipe cls.S1B

3

 

57

CSM BUZAU

Modelism

Jun.

Echipe cls.S3A

3

 

58

CSM BUZAU

Tenis masa

Cad.

Echipe fete

3

 

59

ISTRATE ROXANA

Modelism

Cad.

Simplu

3

 

60

FRUMUZ CRISTIANA

Atletism

Tin.

3.000 m.

4

 

61

CSM BUZAU

Atletism

Tin.

4 x 2 ture

4

 

62

NICA OVIDIU

Modelism

Sen.

Cls.S1B

4

 

63

KRAUSE MARIAN

Modelism

Sen.

Cls.S4A

4

 

64

SERCAIANU LUCIAN

Modelism

Sen.

cls.S6A

4

 

65

NICA ALEXANDRU

Modelism

Jun.

cls.S6A

4

 

66

NEDELCU FLORIN

Modelism

Jun.

cls.S9A

4

 

67

FRUMUZ CRISTIANA

Atletism

Tin.

1.500 m.

5

 

68

PANAET ADELINA

Atletism

Jun.2

800 m.

5

 

69

DUTA ROXANA

Atletism

Sen.

10.000 m.

5

 

70

GHITA IONUT

Atletism

Tin.

10.000 m.

5

 

71

CSM BUZAU

Atletism

Tin.

4 x 400

5

 

72

DOCHIOIU ADRIAN

Lupte libere

Cad.

66 kg.

5

 

73

NICA OVIDIU

Modelism

Sen.

Cls.S5C

5

 

74

KRAUSE MARIAN

Modelism

Sen.

Cls.S6A

5

 

75

SERCAIANU LUCIAN

Modelism

Sen.

Cls.S7

5

 

76

SERCAIANU FLORICA

Modelism

Sen.

Cls.S9A

5

 

77

RADU CONSTANTIN

Modelism

Jun.

Cls.S4A

5

 

78

ANTONESCU VLADUT

Modelism

Jun.

Cls.S6A

5

 

79

ISTRATE ROXANA

 

Sen.

Dublu mixt

5

 

80

SOARE IULIAN

Tenis masa

Sen.

Dublu

5

 

81

SOARE IULIAN

Tenis masa

Jun.

Dublu mixt

5

 

82

ISTRATE ROXANA

Tenis masa

Jun.

Dublu

5

 

83

ISTRATE ROXANA

Tenis masa

Tin.

Dublu

5

 

84

SOARE IULIAN

Tenis masa

Tin.

Dublu mixt

5

 

85

SOARE IULIAN

Tenis masa

Tin.

Dublu

5

 

86

GHIOCA GABRIEL

Atletism

Tin.

5.000 m.

6

 

87

SERCAIANU FLORICA

Modelism

Sen.

Cls.S6A

6

 

88

KRAUSE MARIAN

Modelism

Sen.

Cls.S9A

6

 

89

CSM BUZAU

Tenis masa

Jun.

Echipe fete

6

 

90

CSM BUZAU

Tenis masa

Jun.

Echipe baieti

6

 

91

IANCU MARCELA

Atletism

Sen.

Alerg.montana

6

 

D. CUPA ROMANIEI

Nr crt

NUMELE SI

PRENUMELE

Ramura

Ctg /varsta

PROBA

Locul

OBS

1

DUTA STELUTA

Box

Sen.

+91 kg.

1

 

2

RADUCAN MARIANA

Box

Sen.

91 kg.

2

 

3

DINCA GABRIELA

Box

Sen.

46 kg.

2

 

4

DOAGA ALINA

Box

Sen.

46 kg.

2

 

5

DINU GEORGE

Box

Sen.

57 kg.

2

 

6

ZABAVA ADRIAN

Box

Jun.

57 kg.

3

 

SITUATIA Sportivilor componenti ai loturilor nationale la data de 30.09.2009

Nr crt

NUMELE SI

PRENUMELE

Ramura

Ctg. /

varsta

OBS.

1

DUTA STELUTA

Box

Sen.

Dubla leg.cu Steaua Buc.

2

DINCA GABRIELA

Box

Sen.

 

3

SERCAIANU LUCIAN

Modelism

Sen.

 

4

SERCAIANU FLORICA

Modelism

Sen.

 

5

NICA OVIDIU

Modelism

Sen.

 

6

KRAUSE MARIAN

Modelism

Sen.

 

7

IONESCU OVIDIU

Tenis masa

Sen.

 

8

CAPRARUS SORIN

Lupte libere

Sen.

 

9

FRUMUZ CRISTIANA

Atletism

Tin.

 

10

DAVID ANDREEA

Atletism

Tin.

 

11

GHITA IONUT

Atletism

Tin.

 

12

DINU GEORGE

Box

Tin.

 

13

GHEORGHE CATALIN

Box

Tin.

 

14

MOISE IONUT

Lupte libere

Jun.1

 

15

NICA ALEXANDRU

Modelism

Jun.1

 

16

SOARE IULIAN

Tenis masa

Jun.1

 

17

PANAET ADELINA

Atletism

Cadeti

Dubla leg.cu LPS Buzau

18

MANZALA MADALIN

Lupte libere

Cadeti

 

19

MANZALA FLORENTIN

Lupte libere

Cadeti

 

20

ISTRATE ROXANA

Tenis masa

Cadeti

 

21

BATOG GEORGE

Tenis masa

minicadeti

 

Nr.

crt

RAMURA

Seniori

Tineret

Juniori

Cadeti

Minicadeti

Total

1

ATLETISM

3

1

4

2

BOX

2

2

4

3

LUPTE LIBERE

1

1

2

4

4

MODELISM

4

1

5

5

TENIS MASA

1

1

1

1

4

 

TOTAL

8

5

3

4

1

21

INFORMARE PRIVIND ACTIVITATEA DESFASURATA IN ANUL 2008

In anul supus dezbaterii, intreaga activitate a Clubului Sportiv Municipal Buzau a fost canalizata spre realizarea obiectivelor si indicatorilor din cele doua programe sustinute financiar de Agentia Nationala pentru Sport si din venituri extrabugetare : ,,Promovarea sportului de performanta “ si Intretinerea si dezvoltarea bazei materiale sportive “.

Ca institutie publica cu personalitate juridica, clubul a beneficiat in anul 2008 de un Stat de functii cu 21 de posturi, dintre care 3 TESA, 11 tehnice si 7 muncitori.

REALIZAREA OBIECTIVELOR SI INDICATORILOR DIN PROGRAMUL ,,PROMOVAREA SPORTULUI DE PERFORMANTA “

Intreaga activitate de performanta s-a finalizat prin obtinerea a 131 de medalii, dintre care 41 de aur, 35 de argint si 55 de bronz, cu 17 mai putine ca in anul 2007, la competitiile nationale si internationale, precum si convocarea la diferitele loturi nationale a unui numar de 19 sportivi, dintre care 11 ne-au reprezentat tara la campionatele internationale oficiale, 4 dintre ei urcand de opt ori pe podium.

Clubul se poate mandri cu faptul ca pugilista Stela Duta a devenit pentru a doua oara consecutiv vicecampioana mondiala de senioare, tenismena Roxana Istrate a devenit, dupa o pauza de 21 de ani, campioana europeana, iar tenismenul Ovidiu Ionescu a facut parte din echipa de seniori a Romaniei, participanta la Campionatul Mondial, unde a ocupat locul VIII, cea mai buna din istoria participarii tarii noastre la aceasta competitie.

Dupa 14 ani, un nou buzoian (Mircea Dinu) este numit antrenor principal al lotului national de tenis de masa seniori.

Semnificativ este faptul ca pe parcursul anului 2008, un numar de 112 sportivi ne-au reprezentat la 3 campionate mondiale, o cupa mondiala, 4 campionate europene, 3 campionate balcanice, 18 competitii internationale neoficiale, 33 de campionate nationale, 22 de concursuri nationale si 64 de intreceri locale si interjudetene cu caracter de pregatire si verificare.

La cele trei CAMPIONATE MONDIALE (box, rachetomodele si tenis de masa), am fost prezenti cu trei sportive, care au castigat o medalie de argint prin Stela Duta la box, un loc VI la rachetomodele si un loc VIII la tenis de masa.

Din motive financiare, la CUPA MONDIALA de rachetomodele am participat la doar doua etape din 11 programate, nereusind astfel sa acumulam punctele necesare accederii in clasamentele finale.

La cele patru CAMPIONATE EUROPENE (box-2, lupte libere si tenis de masa), cei cinci reprezentanti ai clubului au obtinut doua medalii de aur prin pugilista Stela Duta si tenismena Roxana Istrate, performanta repetata dupa o pauza de cinci ani, un loc VII si IX la lupte libere juniori.

La trei CAMPIONATE BALCANICE (cros si tenis de masa-2), cinci sportivi si-au adjudecat cinci medalii (1-1-3), performera fiind tenismena Roxana Istrate care a urcat pe toate treptele podiumului la premiere.

Un numar de sapte sportivi au participat la 18 COMPETITII INTERNATIONALE NEOFICIALE, unde au cucerit 11 locuri I-III (3-4-4), de cele mai multe deplasari beneficiind sectia de tenis de masa (9).

Pe parcursul anului 2008 clubul a fost prezent cu 71 de sportivi la

30 de CAMPIONATE NATIONALE, unde au dobandit 69 de medalii, cu cinci mai multe ca in 2007 (22 de aur, 16 de argint si 31 de bronz) si 27 de locuri IV-VI (6-8-8).

Ponderea medaliilor la ramurile/probele olimpice este de 50% la competitiile internationale oficiale si de 40,6% la campionatele nationale.

Pe plan international cea mai productiva sectie este cea de tenis de masa cu 9 medalii, iar pe intern, sectiile de modelism si atletism detin impreuna 38 din totalul de 69 de medalii obtinute de club.

In clasamentul celor mai buni zece sportivi ai judetului pe anul 2008 se regasesc sapte reprezentanti ai Clubului Sportiv Municipal Buzau.

Bazele sportive aflate in administrarea clubului au gazduit in anul supus dezbaterii 2 competitii internationale, 10 nationale, 7 interjudetene, 12 judetene si 18 locale.

Zestrea de medalii putea fi mult mai concludenta daca avem in vedere faptul ca :

– sectia de box si-a indeplinit in proportie de doar 50% obiectivele la Campionatele Nationale ;

– doua pugiliste, componente ale lotului national, nominalizate sa participe la Campionatele Uniunii Europene si Campionatul Mondial, au renuntat in mod surprinzator la activitatea de performanta ;

– la Campionatul National de cros, obiectivele au fost realizate in procent de 33% ;

– tenismenul Ovidiu Ionescu a ratat cu putin participarea la Campionatul European de seniori ;

– luptatorul Ionut Moise a refuzat participarea la Campionatul Mondial de juniori ;

– sectia de modelism a ratat prezenta pe podium la Campionatul Mondial de Rachetomodele ;

REALIZAREA INDICATORILOR DIN PROGRAMUL ,,INTRETINEREA SI DEZVOLATREA BAZEI MATERIALE SPORTIVE “

Clubul Sportiv Municipal Buzau are in administrare Grupul de Sali (box, lupte, tenis de masa), sediul sectiei de modelism, sediul administrativ si microhotelul (30 de locuri).

La finalul anului 2008, clubul dispunea de mijloace fixe in valoare de 873.885 lei si obiecte de inventar in suma de 181.000 lei.

Imbunatatirea bazei materiale s-a concretizat prin :

– dotarea celor zece camere ale microhotelului cu televizoare (3.461 lei) ;

– modernizarea celor doua grupuri sociale de la sala de box

– montarea usilor de termopan la intrarile in sediul clubului si sala de tenis de masa (2.147 lei) ;

– executarea in regie proprie a unor lucrari de zugraveli si vopsitorie la grupul de sali, sediul administrativ, microhotel si sala de lupte de la Vernesti ;

– achizitionarea unui calculator performant (6.450 lei) ;

– cumpararea unui cititor de card pentru tahograf (1.838 lei) ;

– procurarea de echipament si materiale sportive in valoare de 57.470 lei) ;

– extinderea sistemului de incalzire la sala de box.

Din lipsa de fonduri nu s-a reusit :

– dotarea salii de forta amenajata in parteneriat cu F.C. Gloria Buzau ;

– montarea unui sistem de aerisire la sala de tenis de masa ;

– modernizarea grupului social de la sediul sectiei de modelism ;

– amenajarea spatiului special pentru robotul de la sala de tenis de masa.

SECTIA DE ATLETISM

A fost incadrata pentru al 8-lea an consecutiv cu doi antrenori cu jumatate de norma (prof. Alexandru Medvediuc si Angelus Vaduva), care au avut la dispozitie un numar de 13 atleti, dintre care 5 cu dubla legitimare la L.P.S. Buzau si un buget de 72.370 lei, cu 4,55% mai mare ca in 2007.

Sectia si-a realizat in proportie de 33% obiectivele in competitiile internationale oficiale, in procent de 77,3% la Campionatele Nationale si 75% in privinta numarului de atleti convocati la loturile nationale.

La Crosul Balcanic, unde am participat cu 3 sportivi, am castigat o medalie de bronz (echipe tineret) si un loc IV (echipe senioare), iar la cele 7 Campionate Nationale, unde am fost prezenti cu 6 concurenti, am obtinut 14 medalii (6-5-3), dintre care 6 la probe olimpice, la 4 categorii de varsta : seniori, tineret, juniori 1 si juniori 2.

Reprezentantii sectiei au mai luat startul la 7 Concursuri Nationale unde au urcat de 8 ori pe podium (1-4-3) si la 3 Concursuri Internationale neoficiale, desfasurate in Franta, Grecia si Romania, unde si-au adjudecat 5 trofee (1-1-3).

In clasamentul celor mai buni zece sportivi ai clubului pe anul 2008 se regasesc trei atleti care ocupa locurile 7, 8 si 9, iar in cel al judetului doi atleti.

Un numar de 8 atleti au primit indemnizatii de efort in suma de 19.860 lei, 5 dintre ei beneficiind de medicamentatie in valoare de 6.369 lei.

Cinci atleti au beneficiat de cantonamente si semicantonamente pentru care am cheltuit suma de 7.986 lei. Atletii medaliati si antrenorii acestora au fost premiati cu 21.200 lei.

Valoarea performantelor putea fi mai concludenta daca :

– Conditiile de pregatire de la Stadionul de Atletism nu erau improprii ;

– Ionut Ghita si Gabriel Ghioca nu ratau cu putin lotul pentru Crosul Balcanic ;

– Emil Nita si Alexandru Mitan nu renuntau la dubla legitimare cu C.S.M. Buzau in favoarea C.S. Steaua Bucuresti ;

– Obiectivele stabilite pentru Campionatele Nationale de cros S, T, J, erau indeplinite in totalitate (realizat 33,3%).

SECTIA DE BOX

A realizat cele mai bune performante la competitiile internationale oficiale, castigand, pentru a doua editie consecutiv, medalie de argint la Campionatul Mondial feminin de box prin Stela Duta, o medalie de aur la Campionatele Uniunii Europene de box feminin prin aceeasi Stela Duta si am avut o reprezentanta (Gabriela Dinca) la Campionatul European de box pentru tineret.

La 5 Campionate Nationale, au urcat in ring 21 de pugilisti care au cucerit 7 medalii (3-1-3), cele mai putine din ultimii 5 ani.

La 7 Concursuri Nationale, 19 boxeri au obtinut 14 trofee (4-3-7), dintre care 7 in disputa seniorilor.

In loturile nationale au fost nominalizati 5 sportivi (seniori-3,tineret-1, juniori-1), dintre care doar 2 ne-au reprezentat tara in competitii oficiale.

Pugilista Stela Duta a fost declarata, pentru a 3-a oara consecutiv, cea mai buna sportiva a clubului, ea fiind nominalizata si in ierarhia celor mai buni sportivi ai judetului.

Pentru derularea intregii activitati, sectia a beneficiat de aportul a doi antrenori cu norma intreaga (Constantin Voicilas si Alexandru Dosoftei), o sala proprie de pregatire si un buget de 84.566 lei, cel mai mare dintre cele sase sectii ale clubului, pentru al 3-lea an consecutiv, chiar daca a fost mai mic cu 11,78% fata de anul 2007.

Zece pugilisti au beneficiat de indemnizatii de efort in valoare de 11.310 lei, opt boxeri si cei doi antrenori au fost premiati cu suma de 31.193 lei, iar 13 sportivi au beneficiat de 3 cantonamente si un semicantonament in valoare de 11.391 lei.

Rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor pentru ca :

– Din cauze subiective Bogdan Dinu a fost nevoit sa treaca la profesionism ;

– Doua componente ale lotului national de senioare, Loredana Dragulin si Catalina Stanga, au renuntat surprinzator la activitatea de performanta ;

– Anul 2008 a fost primul, din ultimii cinci, cand nu urcam pe podium la Campionatele Nationale de copii ;

– La patru Campionate Nationale (S, T, J, C), 18 boxeri au castigat doar o medalie de argint la tineret prin George Dinu (cheltuit 8.176 lei) ;

– Pe timp friguros conditiile de pregatire sunt improprii.

SECTIA DE GIMNASTICA ARTISTICA

Afiliata cu sase ani in urma, sectia nu are inca un antrenor retribuit dar are opt gimnasti de la C.S.S. Buzau cu dubla legitimare, pe care i-am ajutat in limita fondurilor disponibile.

In anul 2008, sase dintre ei au participat la doua Campionate Nationale de juniori, echipe si individual, unde am obtinut doua medalii (1-1-0) si trei locuri IV-VI, toate la juniori 3, pentru care am cheltuit doar 471 lei.

Profesorii Valcu Dumitru si Barzu Dragos, ambii incadrati cu norma intreaga la C.S.S. Buzau, nu au fost retribuiti de C.S.M. Buzau.

SECTIA DE LUPTE LIBERE

Activitatea sectiei poate fi apreciata prin faptul ca :

– Doi luptatori au fost prezenti la Campionatul European de juniori, unde au ocupat locurile VII (Sorin Caprarus-ctg.66 kg.) si IX (Ionut Moise-ctg.60 kg.) ;

– Un numar de patru sportivi, cei mai multi din ultimii 12 ani, au fost convocati la loturile nationale de seniori (1), juniori (1) si cadeti (2) ;

– Un numar de 14 luptatori au fost prezenti la 7 Campionate Nationale, unde au cucerit 13 medalii dintre care 5 de aur, cele mai multe din istoria de 37 de ani a sectiei, una de argint si 7 de bronz, la toate categoriile de varsta. Dupa o pauza de 6 ani revenim pe podium la Campionatele Nationale de seniori si copii ;

– Sorin Caprarus, component al loturilor nationale de juniori si seniori, a participat la 3 competitii internationale neoficiale, desfasurate in Bulgaria, Ungaria si Romania, unde a urcat de 2 ori pe podium (1-1-0) ;

– Pentru un numar de 23 de sportivi au fost organizate 9 concursuri judetene si 9 interjudetene, toate cu caracter de pregatire si verificare ;

– In clasamentul celor mai buni zece sportivi ai clubului, luptatorii ocupa locurile 4 si 5. Dupa o pauza de 3 ani sectia are un reprezentant in topul celor mai buni sportivi ai judetului ;

– Dintre cei 11 luptatori care si-au adus contributia la zestrea de medalii la Campionatele Nationale, 8 au fost selectionati din mediul rural (Vernesti – 6, Zarnesti – 2) ;

Numarul ,,filelor albe “ puteau fi mai multe daca :

– Obiectivele asumate pentru Campionatul European de juniori erau indeplinite cel putin partial (loc I-IV) ;

– Ionut Moise nu refuza participarea la Campionatul Mondial de juniori, motivand ca nu poate face categoria ;

– Sorin Caprarus nu rata medalia la Campionatul National de seniori;

– De 20 de ani nu am mai urcat pe podium la competitiile internationale oficiale ;

– Conditiile de pregatire de la sala din Vernesti, in special pe timpul iernii, erau cel putin modeste ;

– Federatia Romana de Lupte nominaliza cel putin unul dintre cei doi frati Manzala pentru Campionatul European de cadeti.

In anul 2008 sectia a beneficiat de serviciile antrenorilor Marian

Voicu (1/1norma), Stefan Isfache (1/2 norma – ianuarie/septembrie) si Florin Buga (1/1 norma octombrie/decembrie), de un buget de 59.984 lei, cu 61,78% mai mare ca in 2007.

Un numart de 15 sportivi au primit indemnizatii de efort in suma de 15.420 lei, 10 luptatori si 2 antrenori premieri in valoare de 19.900 lei, 12 luptatori au beneficiat de semicantonamente si cantonamente de 585 lei.

SECTIA DE MODELISM

Si-a realizat partial obiectivele de performanta, dovada ca :

– La Campionatul Mondial de Rachetomodele am participat cu un sportiv (Lucian Sercaianu), din 4 planificati si am obtinut un loc VI din 4 locuri I-VI propuse. Este prima editie a mondialelor, dintre cele cinci la care am participat, cand nu urcam pe podium.

– La Cupa Mondiala de Rachetomodele am participat doar la doua etape, ambele organizate in Romania (Buzau si Suceava).

– Este primul an dintre cei zece de existenta a sectiei cand un singur sportiv reprezinta Romania la o competitie internationala oficiala.

– La Campionatele Nationale de Rachetomodele, opt sportivi au castigat 24 de medalii (7-7-10) fata de 14 programate si 13 locuri IV-VI.

– La Cupa Romaniei, un numar de 7 rachetomodelisti au obtinut 14 trofee (6-5-3), cele mai multe din ultimii cinci ani.

– In topul celor mai buni zece sportivi ai clubului pe anul 2008, rachetomodelistii ocupa locurile 3 si 10, mai slab ca in anul 2007, iar in cel al judetului este nominalizat Lucian Sercaianu.

– In clasamentele Federatiei Romane de Modelism pe anul 2008 ne regasim cu 6 rachetomodelisti (4 seniori si 2 juniori), de doua ori pe locul III, de doua ori pe locul VI si cate o data pe pozitiile VII, VIII si IX.

– In ultimii doi ani nu a fost legitimat nici un sportiv.

Sectia a fost incadrata cu un antrenor cu norma intreaga, a beneficiat

de conditii bune de pregatire si de un buget de 40.422 lei, cu 4,74% mai mic ca in anul 2007.

Noua sportivi au primit indemnizatii de efort in valoare de 4.670 lei, iar opt dintre ei si antrenorul Lucian Sercaianu au fost premiati cu suma de 16.000 lei.

Au fost achizitionate materiale specifice in valoare de 6.820 lei.

SECTIA DE TENIS DE MASA

Pentru realizarea obiectivelor stabilite a beneficiat de serviciile antrenorilor Mircea Dinu (1/1), Danut Badea (1/1), Viorel Sterea (1/1 – ianuarie-martie), Ninel Poteras (1/2 – februarie-decembrie) si Anca Chirulescu (1/2 – februarie-decembrie), de o sala de pregatire si competitii dotata corespunzator si de un buget de 53.085 lei, cu 25,76% mai mare ca in 2007.

Sectia si-a indeplinit obiectivele dupa cum urmeaza :

– Locul VIII la Campionatul Mondial pe echipe seniori, prin contributia lui Ovidiu Ionescu (obiectiv IX-XVI) ;

– Medalie de aur la Campionatul European de cadeti, in proba pe echipe, prin Roxana Istrate, performanta repetata dupa o pauza de 21 de ani ;

– Participarea la doua Campionate Balcanice unde am castigat 4 medalii (1-1-2), prin Roxana Istrate (3) si Iulian Soare (1) ;

– Zece medalii (3-3-4) obtinute de Roxana Istrate (7) si Iulian Soare (3) la noua competitii internationale neoficiale, desfasurate in Ungaria, Bulgaria, Polonia, Slovacia, Germania, Slovenia, Cipru si Romania ;

– Un numar de 19 sportivi au participat la zece Campionate Nationale, unde si-au adjudecat 9 medalii (0-1-8), cele mai putine din ultimii 3 ani si 6 locuri IV-VI ;

– La noua Concursuri Nationale, 11 tenismeni au urcat de 4 ori pe podium (1-0-3) si de 8 ori au ocupat locurile IV-VI ;

– Un numar de 4 tenismeni au fost convocati la loturile nationale de seniori (2), juniori (1) si cadeti (1) ;

– Un numar de 38 de sportivi au participat la 11 competitii locale si 6 interjudetene cu caracter de pregatire si verificare ;

– In clasamentul celor mai buni zece sportive ai clubului pe anul 2008, tenismenii ocupa locurile 2, 3 si 6, iar in cel al judetului se regasesc Roxana Istrate si Ovidiu Ionescu ;

– In ierarhia celor mai buni sportivi ai federatiei de specialitate se regasesc Roxana Istrate (locul 5 la cadete) si Iulian Soare (locul 9 la juniori) ;

– In anul 2008 au fost legitimati 12 tenismeni, cei mai multi din ultimii doi ani ;

– Un numar de 13 tenismeni au beneficiat de indemnizatii de efort in suma de 12.600 lei, iar medaliatii (4) la competitiile oficiale si doi antrenori au primit premieri in valoare de 16.600 lei ;

– Sase sportivi au beneficiat de cantonamente si semicantonamente in valoare de 1.369 lei.

Activitatea sectiei a fost vaduvita pentru faptul ca :

– Nu am obtinut nici o medalie la Campionatele Nationale pe echipe pentru juniori 1, 2, 3 si copii (m+f) ;

– Este a 4-lea an consecutiv cand ramanem in afara podiumului la Concursul National pentru copii 8-10 ani ,,Paleta de Argint “ ;

– Ovidiu Ionescu a ratat cu putin participarea la Campionatul European de seniori ;

– Doar un loc V (2007) la cele trei editii ale Campionatelor Nationale individuale pentru copii desfasurate pana in prezent ;

– Activitatea antrenorului Viorel Sterea a fost slaba ;

– Numarul tenismenilor de certa valoare este mic in comparatie cu incadrarea, baza materiala si bugetul alocat.

MODALITATI DE REALIZARE SI EFICIENTA ACTIUNILOR

DE SELECTIE

In Calendarul Competitional propriu au fost nominalizate 32 de actiuni cu caracter de selectie pentru fiecare ramura de sport in parte (atletism-10, box-6, lupte-8, tenis de masa-8), unde au fost testati aproximativ 800 de tineri.

Cele mai eficiente s-au dovedit a fi : ,,Gala Incepatorului “ la box (10 etape), ,,Cupa Centrelor “ la lupte libere (6 etape) si ,,Trofeul Tehno Bosch “ (10 etape) la tenis de masa, ,,Cupa Crosurilor “ la atletism (4 etape).

Dintre noii retinuti in grupe, 24 au fost legitimati in anul 2008 (box-8, lupte-5, tenis de masa-11).

Deplasarea antrenorilor in unitatile scolare, frecventele anunturi din mass-media locala si extinderea actiunilor de selectie in comunele limitrofe au constituit principale mijloace de selectie.

In multe actiuni eficienta nu a fost cea scontata, dovada ca numarul celor retinuti in grupe si a celor legitimati este insuficienta.

COLABORAREA CU UNITATILE SPORTIVE SCOLARE

Eficientizarea activitatii din punct de vedere financiar si al performantei sportive ne-a determinat sa mentinem si in anul 2008 Protocolul de colaborare (tenis de masa) si dublele legitimari (atletism) cu Liceul cu Program Sportiv Buzau, pentru care am cheltuit suma de 27.435 lei, cu 10.685 lei mai putin ca in 2007, reprezentand indemnizatii de efort, medicamentatie, pregatire, participare la competitii, premiere sportivi si antrenori.

Un numar de 32 de sportivi ai clubului sunt elevi ai Liceului cu Program Sportiv, unde beneficiaza de sprijin pe linie scolara din partea conducerii si profesorii liceului.

Doi dintre profesorii L.P.S. Buzau (Alexandru Medvediuc, Angelus Vaduva) au jumatate de norma la C.S.M. Buzau.

COLABORAREA CU DIRECTIA PENTRU SPORT A

JUDETULUI BUZAU

Colaborarea a fost una normala, mult mai eficienta ca in anii trecuti.

Ne-am sprijinit reciproc in buna organizare a competitiilor din

Calendarul sportiv propriu al celor doua institutii.

Un numar de 38 de sportivi ai clubului au primit indemnizatii de

efort in valoare de 13.689 lei, cu 265% mai mult ca in 2007.

Am colaborat la buna desfasurare a competitiilor interjudetene nationale sau internationale organizate la Buzau.

COLABORAREA CU ORGANELE ADMINISTRATIEI PUBLICE, INSTITUTII PUBLICE SI AGENTI ECONOMICI

Reusitele clubului s-au datorat in mare parte si bunei colaborari cu institutiile care au atributii in domeniul sportului de performanta si cu agentii economici din Municipiul Buzau.

Si in anul 2008, principalul sustinator al clubului a fost Consiliul Local Buzau care ne-a alocat suma de 150.000 lei, cu 25.000 lei mai mare ca in 2007 si aproape dublu fata de anul 2006.

Suma alocata a fost cheltuita doar pentru indemnizatii de efort, medicamentatie, pregatire, premieri sportivi si antrenori.

In conditii dintre cele mai bune am colaborat cu Inspectoratul Scolar Judetean, Cabinetul de Medicina Sportiva, Primaria Vernesti, Trezoreria Municipiului Buzau, Inspectoratul de Politie al judetului Buzau, Inspectoratul Teritorial de Munca, etc.

Pe parcursul anului supus dezbaterii, clubul a fost sustinut material si financiar de C.S. Constam Metal, S.C. Comat Grup, S.C. RER Ecologic Service, S.C. Avicola, S.C. Tehno Bosch, S.C. Dobrica, MCM Petrol Buzau, ,,Casa cu Tei “ Monteoru.

Clubul nu are restante finaciare fata de sportivi, antrenori sau furnizori de bunuri si servicii.

OBIECTIVE PENTRU ANUL 2009

1. IN DOMENIUL PERFORMANTEI :

– participarea la 2 Campionate Mondiale (lupte libere, tenis de masa), 6 Campionate Europene (atletism-3, box, lupte libere, tenis de masa), 3 Campionate Balcanice (atletism-2, tenis de masa), unde sa obtinem 8-10 medalii ;

– participarea la 30-32 de Campionate Nationale, unde sa castigam minim 70 de trofee ;

– cooptarea in loturile nationale a unui numar de 20 de sportivi, dintre care 10-12 sa ne reprezinte la competitiile internationale oficiale.

2. IN DOMENIUL BAZEI MATERIALE

– achizitionarea unei centrale termice necesara imbunatatirii sistemului de incalzire de la sala de box ;

– dotarea cu aparatura specifica a salii de forta organizata in parteneriat cu F.C. Gloria Buzau ;

– schimbarea usilor de acces de la salile de box si lupte libere

– finalizarea lucrarilor de amenajare a garajului pentru cele doua masini ale clubului ;

– achizitionarea unei saune pentru sala de box.

CSM – BILANT MEDALII 2008

COMPETITIA

Sportivi particip.

Nr. medalii

Nr. loc IV-VI

CAMP. MONDIALE (box, modelism, tenis de masa)

3

1 (0-1-0)

1

CUPE MONDIALE (modelism)

6

CAMP. EUROPENE  ( lupte, tenis masa, box)

4

1 (1-0-0)

CAMP. UNIUNII EUROPENE. (box)

1

1 (1-0-0)

CAMP. BALCANICE (atletism, tenis masa)

5

5 (1-1-3)

2

CAMP. INTERNATIONALE NEOFICIALE ( atletism-3, box-1, lupte -3, modelism-2, tenis masa-10)

7

11 (3-4-4)

5

CAMP. NATIONALE (5 ramuri de sport)

29

67 (21-15-31)

34

CONCURSURI NATIONALE (5 ramuri de sport)

47

43 (13-13-17)

18

TOTAL

102

129 (40-34-55)

60

SPORTIVI IN LOTURILE NATIONALE = 19

SENIORI = 8 / ATLETISM = 4

TINERET = 1 / BOX = 5

JUNIORI = 5 / LUPTE = 4

CADETI = 4 / MODELISM = 1

MINICADETI = 1 / TENIS MASA = 5

ANTRENORI IN LOTURILE NATIONALE = 2

– DINU MIRCEA – antrenor principal al lotului national de tenis de masa, seniori

– VOICILAS CONSTANTIN – antrenor secund al lotului national de box, senioare

STRUCTURA ORGANIZATORICA

1. SECTII PE RAMURA DE SPORT = 6

2. ANTRENORI RETRIBUITI = 11

– norma intreaga = 7

– 1/2 norma = 4

BUGET 2008 = 862.408 lei

– alocatii ANS = 568.000 lei

– venituri extrabugetare = 63.000 lei

– alocatie Primarie = 150.000 lei

– sponsorizari = 7.408 lei

– venituri proprii ANS = 74.000 lei

BAZA MATERIALA

– Grup sali (box, lupte, tenis de masa)

– Sediu administrativ

– Spatiu cantonament– 29 locuri

– Microbuz Ford 16 locuri

– Dacia Logan 7 locuri

– Mijloace fixe = 846.634 lei

– Obiecte de inventar = 128.819 lei