ISTORIC PERFORMANTE – CENTRUL DE LUPTE VERNESTI

CENTRUL DE LUPTE VERNESTI

ISTORIC PERFORMANTE

Centrul satesc de lupte Vernesti functioneaza incepand din luna februarie 1979 si in prezent, fiind cel mai longeviv, eficient si performant din Romania.

In decursul anilor, un numar de 21 de luptatori, selectionati, initiati si pregatiti la sala din Vernesti, sub indrumarea antrenorilor Stefan Isfache si Voicu Marian au obtinut urmatoarele performante :

– participarea la 8 Campionate Mondiale, unde au cucerit 2 medalii (aur si argint), prin Florin Ionita si Danut Prefit si 3 locuri IV-VI (Buga Florin).

– participarea la 4 Campionate Europene, unde si-au adjudecat cate o medalie de argint si bronz (Ionita Florin si Prefit Danut) si 4 Campionate Balcanice, unde au obtinut 3 medalii de aur, 1 de argint si 2 de bronz.

– la competitiile internationale neoficiale, luptatorii din Vernesti au urcat de 32 de ori pe podium (8-11-13)

– la Campionatele Nationale pentru copii, cadeti, juniori si seniori au castigat 83 de medalii, dintre care 33 de titluri de capion, 25 de vicecampion si 25 de medalii de bronz.

– un numar de 4 luptatori (Ionita Florin, Prefit Ionut, Buga Florin, Caprarus Sorin) au facut parte din diferite loturi nationale care au reprezentat Romania la diferite competitii internationale oficiale.

In cei aproape 30 de ani de existenta neintrerupta in sala de lupte Vernesti au fost selectionati si initiati aproape 1.800 de elevi din toate satele comunei Vernesti.

Toate cheltuielile privind functionarea Centrului de lupte (participare competitii, echipament sportiv, indemnizatii de efort, medicamentatie, premieri, salarii antrenori, intretinere sala, etc.) au fost suportate de Clubul Sportiv Municipal Buzau.

In decursul anilor C.S.M. Buzau s-a implicat in intretinerea salii, construind un vestiar, soba de teracota, inlocuirea tocurilor de la geamuri, efectuand periodic lucrari de vopsitorie si zugraveli.

La imaginea si performantele centrului au mai contribuit printre altii si luptatorii Jipa Eugen, Chirita Ion, Scarlat Stefan, Ragalin Marian, Andronache Constantin, Groschi Iulian, Dochioiu Adrian, Cioata Emil, Eftimie Alin, Badulescu Ionel, Stoian Adrian si altii.

S-au implicat in sprijinirea si sustinerea centrului Primaria si Scoala Vernesti.